KEG kunstexperimenten organiseert een expositie van vrijdag 8 mei tot en met zondag 24 mei 2019.

Er exposeren twee kunstenaars Jaco en Wim Adriaenssens.

We hebben een mid-way concert en receptie op vrijdag 15 mei.

Na de concerten is er een receptie en meet-and-greet met de artiesten.

Duo AG start om 20u en zal u 1 uur verwennen met ………..daarna is er een receptie.

Tijdens het concert zal er live geschilderd worden.

Wim is de kunstschilder van dienst.

Venue: kelders hof Ryhove , onderstraat 20, 9000 Gent

Prijs: 20 euro per persoon

Bio van het duo AG

Duo AG is de samentrekking van Anastasia en Gulzhaina. Zij spelen samen piano en cello.

Bio Anastasia Kozhushko

IMG-4849

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

Bio: Gulzhaina kydyrova, cello

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muziekante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat  op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk,  Kazakhstan, 1988 – Speciale  prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble  ‘Mezzo & Co’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

Bio Wim adriaenssen

As a painter, Wim is a figurative painter, but knows how to use his materials in an almost abstract way, by looking at , for example, the ‘’gestes ‘’  of Alechinsky, using the possibilities of his arm and body to paint. Wim’s material research brought him in touch with Venetian Terpentine, an almost forgotten product to use with oil paint Because of the use of this specific technique , his paintings are filled with energy and movement. An energy which he canalizes to express different feelings of a (male) body.

The blanks on the canvas show his admiration for Chinese painting.  The principle of ’’Wu Wei ‘’(to generate a maximum impact with a minimum of force) becomes very real in his paintings.

Wim has a way of showing us a certain kind of melancholy in his works, without becoming melodramatic. His works are loaded with emotion, and at the same time decorative, because of his balanced and well-thought compositions.

His work has been rewarded with several awards in Belgium throughout the years.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
forever a moment 60x140cm

Share this: