KEG kunstexperimenten organiseert een expositie van vrijdag 8 mei tot en met zondag 24 mei 2019.

Er exposeren twee kunstenaars Jaco en Wim Adriaenssens.

We hebben een finissage en concert en receptie op zondag 24 mei.

Na de concerten is er een receptie en meet-and-greet met de artiesten.

Duo Sint Anna  om 15u en zal u 1 uur verwennen met  werken van Albinoni, Vivaldi, Boccherini, Schumann, Wyganowski, Bartok en  Paganini daarna is er een receptie.

Tijdens het concert zal er live geschilderd worden.

Wim is de kunstschilder van dienst.

Venue: kelders hof Ryhove , onderstraat 20, 9000 Gent

Prijs: 20 euro per persoon

Bio duo Sint Anna

Bio: Mikhail Bezverkhni

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.
Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverchni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.
Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca enVaticaanstad.

Bio:  Marieke De Jonghe

Marieke De Jonghe studeert viool (derde bachelor) aan het conservatorium van Gent bij prof. Olga Zolotareva. Ze begon op zesjarige leeftijd met musiceren en volgde les bij o.a. Katelijne Lambert en Hendrik Ide. De voorbije jaren mocht ze reeds aan masterclasses deelnemen van Sigiswald Kuijken, Lilia Umnova, Priya Mitchell. Naast viool speelt ze ook piano en klarinet en ze is autodidact in de grafische kunsten. Ze combineert haar muziekstudies met studies aan de UGent.

Bio Wim adriaenssen

As a painter, Wim is a figurative painter, but knows how to use his materials in an almost abstract way, by looking at , for example, the ‘’gestes ‘’  of Alechinsky, using the possibilities of his arm and body to paint. Wim’s material research brought him in touch with Venetian Terpentine, an almost forgotten product to use with oil paint Because of the use of this specific technique , his paintings are filled with energy and movement. An energy which he canalizes to express different feelings of a (male) body.

The blanks on the canvas show his admiration for Chinese painting.  The principle of ’’Wu Wei ‘’(to generate a maximum impact with a minimum of force) becomes very real in his paintings.

Wim has a way of showing us a certain kind of melancholy in his works, without becoming melodramatic. His works are loaded with emotion, and at the same time decorative, because of his balanced and well-thought compositions.

His work has been rewarded with several awards in Belgium throughout the years.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
forever a moment 60x140cm