Gent gaat voluit voor de titel van Europese Culturele Hoofdstad in 2030. Al enkele maanden zijn de ’30 van 2030′, toekomstdenkers met een hart voor kunst, cultuur en de stad, samen met een zeskoppig team uit de cultuursector aan de slag om een concept te bedenken voor de Gentse kandidatuur. Ik heb het ontwerp gelezen en ben vol energie om Gent Muziekstad neer te poten op onze manier. Wij gaan nu al van start met “Gent Muziekstad” en gaan de volgende jaren overal verschijnen in het stadsbeeld.

Mezzos vzw wil de klassieke muziek laten smaken bij het grote publiek. Dit event is gratis toegankelijk voor het grote publiek en wordt gehouden op de openbare domein van Stad Gent onder de mooie stadshal. GentClassicFest is een reeks van concerten met klassieke muzikanten door Mezzos vzw instituut voor kunst en muziek. Het is een ondersteunend initiatief dat vooral in open lucht actief is met de promotie van klassieke muziek en klassieke muzikanten. Schrijf U in op de website van www.mezzos.org en ontvang alle concerten en festivals in uw mailbox. Klik op de afbeelding om naar Mezzos vzw te gaan.

Wij verwelkomen Gentse en enkele internationale muzikanten en geven een opstap aan enkele jonge muzikanten om ervaring op te doen.

Facebookpagina: klik hier

PROGRAMMA IN OPEN AIR