Online concert GentClassicFest solist Elena Olga Groppo brengt …….. op viool.

Het concert zal U kunnen volgen op Youtube VIA DEZE LINK

bach adagio en g, fiorillo etude 28, legende wienawsky and sarasate/ romanza andaluza

BIO ELENA OLGA GROPPO, VIOOL

Olga Groppo (It) – viool Elena Olga Groppo, van Italiaanse en Servische afkomst, studeerde eerst klassieke viool aan het KASK in Gent, daarna aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze momenteel haar masteropleiding volgt. Door groepen en orkesten uit Europa (Italië, België, Duitsland, enz.) te integreren, heeft Olga de afgelopen jaren de wereld van improvisatie en experimentele muziek ontdekt door projecten te ondernemen waarbij verschillende genres tussen geluid en beeld worden gecombineerd, waarbij viool dansen, schilderkunst en de circus. Actief op zoek naar nieuwe creaties speelde de violiste met verschillende kamermuziekgroepen, ensembles en binnen orkesten in Europa: ze wil zich uitdrukken voor een gevarieerd publiek, van theaters tot alternatieve en underground podia.