De muziekschool Mezzos vzw organiseert een reeks klassieke concerten. Het volgende concert is op zondag 19 november 2023 om 15 u in de o.l.vr. Ter Sneeuw kerk.

Voor de concerten nodigt de muziekschool Mezzos vzw top muzikanten uit.

Voor het concert van zondag 19 november hebben ze AlphaStringDuo : Mikhail Bezverkhni, eerste prijs koningin Elisabeth wedstrijd op viool en Gulzhaina Kydyrova op cello.

Samen brengen zij het volgende programma:

Highlights of Classical Music:

Giuseppe Tartini – Sonata

Johan Sebastian Bach – Aria

Astor Piazzolla – Oblivion

Astor Piazzolla – Liber Tango

Kazak Folk Song

Béla Bartok

Tickets aan de kassa – 25 euro /per persoon – we starten om 15u stipt dus kom vanaf 14u30 naar de kerk.

Tickets voorverkoop 20 euro/per persoon. KOOP HIER

De muziekschool Mezzos vzw wil met deze concertreeks de klassiek muziek promoten in Destelbergen.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/destelbergenclassics

Facebookpagina AlphaStringDuo: https://www.facebook.com/profile.php?id=100077702239668

BIO: MIKHAIL BEZVERKHNI

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.

Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverchni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.

Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca enVaticaanstad.

BIO: GULZHAINA KYDYROVA, CELLO

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares, concert muzikante, cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk, Kazakhstan, 1988 – Speciale prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory Chamber Ensemble’ in Almaty, docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007 onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzos’ voor piano en cello. Vandaag is dit de School voor Kunst & Muziek van Mezzos vzw met afdelingen in Gent en Destelbergen. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble ‘Zhaina K’ , The rocker project, het trio ‘Les Misérables’ en het duo ‘DuaCella’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.