mezzo instituut voor muziek & kunst

Mezzo school for music & arts

DUACELLA

Twee klassiek geschoolde cellisten ontmoeten elkaar in Gent en besluiten in 2018 van samen te spelen. Het duo DuaCella was geboren. DuaCella brengt muziek met 2 cello’s. Van klassiek over modern tot techno en trance music. De cello stond ooit voor de menselijke stem in de klassieke muziek.  Maar de  twee virtuoze dames laten horen en zien dat het ook anders kan. In handen van DuaCella  wordt het instrument de stem van en het muzikale fundament waarop DuaCella kan  uitblinken. Zij maken van de cello ook een King of Pop en techno trance daar waar zij het nodig achten.

U kan ze boeken voor trouwfeesten, privé concerten, jubileum, company events, verjaardagen en huiskamerconcerten.

 

Bio: Gulzhaina kydyrova, cello

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan . Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muziekante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat  op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk,  Kazakhstan, 1988 – Speciale  prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een muziekschool onder de naam ‘Mezzos instituut voor muziek’.

Ze treedt vandaag op als artiest met haar vzw  Mezzos en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden met het trio Les Misérables en DuaCella.

Bio Karolina Prieels

carolina2

“De Poolse celliste Karolina Prieels begon als 7-jarige muziek te studeren aan de Nationale Muziekschool te Glogow. Nadien vervolgde ze haar Middelbaar Onderwijs aan de Henryk Wieniawski Muziekschool te Poznan. In 2002 begon ze in Polen haar studies ann de Muziekconservatoria van Wroclaw en Lodz bij o.a. Stanislaw Firlej, Dominik Polonski en Tomasz Strahl.
In 2009 vervolmaakte ze zich aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij professor Viviane Spanoghe.

Daarnaast nam ze tijdens haar studies ook deel aan meerdere masterclasses in Polen, Duitsland en Belgie. Ook was ze lid van verschillende kamermuziekensembles en symfonische orkesten, zowel in Polen, Nederland als Belgie. Ze verleende ook haar medewerking bij enkele CD-opnames, met diverse ensembles. Momenteel is ze als leerkracht cello verbonden aan de Muziekschool Lochristi, Harteklop te Gent, en Respiro dell’arte te Kortrijk.”

%d bloggers like this: