The concert will be online on Saturday 1 May 2021 – 20 pm in the Blaisantzaal in Gent.

ZHAINA K. INVITES:

Joel Steven – electric guitar

Anastasia Kozhushko – piano

Gulzhaina Kydyrova – electric cello

Anna Buevich – electric violin

Jelle Lefebvre – drums (ziek)

Paco De Prins – drums

are bringing “CLASSICAL HITS THAT ROCK” on 1 May.

They play songs of Led Zeppelin, Nazareth, Sting, Evanescence, Deep Purple, Queen, Scorpions, Aerosmith, AC/DC, Muse, Guns and roses, etc……

Venue: Blaisantzaal, Blaisantvest 37, 9000 Gent – ONLINE musicians only

LIGHTSHOW- PA – PROMOTIONAL VIDEO recording by PBS and their partners.

Met steun van de culturele activiteiten premie van de vlaamse gemeenschap.

BIO GULZHAINA KYDYROVA, ELECTRIC CELLO

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muzikante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat  op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk,  Kazakhstan, 1988 – Speciale  prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzos’ voor piano en cello. Vandaag is dit de School voor Kunst & Muziek van Mezzos vzw. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble  ‘Zhaina K’ , het trio ‘Les Misérables’ en het duo ‘DuaCella’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

BIO ANASTASIA KOZHUSHKO PIANO

IMG-4849

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

Vandaag is zij de bezieler en de stichter van de International Piano Academy in Gent.

BIO ANNA BUEVICH ELECTRIC VILOLIN

Anna Buevich, een Belgische violiste van Russische afkomst, werd geboren in 1981 en begon met viool spelen op 6-jarige leeftijd. In 1996 kreeg ze een plaats aan de Moscow Conservatory Musical College waar ze studeerde bij prof. N. Anurova en studeerde in 2001 met succes af.

Anna vervolgde haar studie aan The Jerusalem Academy of Music and Dance (Israël) bij prof. M. Liberman van 2001 tot 2004. In 2005 verhuisde ze naar België waar ze in 2011 haar masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij prof. De heer Bezverkhny.
In oktober 2008 behaalde ze een diploma op de Internationale Vioolsoloconcours in Cremona (Italië).

Anna speelde met Cascophil Chamber Orchestra, het Philharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Filharmonie, De Vlaamse Opera en ISQ strijkkwartet. Ze speelt klassieke muziek op hoog niveau en heeft het genoegen gehad om Tsjaikovski te spelen onder leiding van Lahav Shani (Filharmonie) of de Opera La Juive van Peter Konwitschny (Vlaamse Opera). Bovendien heeft ze ook ervaring met het uitvoeren van pop-, rock- en filmthema’s. Ze speelde een grote verscheidenheid aan concerten en shows in Europa. Een van de hoogtepunten in 2016 waren zeker de Hans Zimmer-tournee in Europa (het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen) en het live concert van Marble Sounds in C Mine Genk (Cascophil).

Anna speelde ook talloze opnames met Cascophil Chamber Orchestra voor popartiesten als Clouseau, Marble Sounds en Jan Leyers.

BIO JOEL STEVENS, ELECTRIC GUITAR

Joel studeerde aan gitaar de kunsthumaniora en daarna Pop/soul gitaar aan de Jazz Studio en studeerde aan het conservatorium Gent als gitarist.

Joel geeft les in diverse instituten en prive scholen.

Hij speelt in verschillende bands Kirstie DiAlegria, folky soul – Second Son – Sam, folk/rock – Guayaquil Express, franse hiphop – Andy Fontyn, pop/rock – Tegen Beter Weten In, kleinkunst.

Hij is o.a. gekend van radio en televisie optredens en de vele live optredens met de bands waar hij in speelt.

BIO JELLE LEFEBVRE

Jelle studeerde als tiener klassiek slagwerk aan de academie te Waregem en toen hij na die opleiding nog niet genoeg had van het drummen schreef hij zich opnieuw in, deze keer in de Jazz/Pop/Rock afdeling. Het drummen werd uiteindelijk meer dan een hobby en sinds 2016 studeert hij aan het conservatorium van Gent om zijn diploma Master In De Uitvoerende Muziek te behalen.

Naast zijn studies is Jelle vooral bezig met het doceren aan verschillende privéscholen en de drumstoel warm te houden in verschillende projecten.

Met bands als Pink Room, Celestial Wolves & Stereoseat bracht hij al verschillende platen uit en speelde op podia als Leffingeleuren, Dunk!festival, Rock Herk, De Kreun,…