Drie muzikanten brengen een reeks van composities ondersteund door cello, piano en sporano. Een reis door het klassiek muzieklandschap met een sprankelende vertolking door de drie dames. Muzikanten van wereldklasse brengen het beste van zichzelf in een ‘popular classic concerto

Massenet Elegy
Massenet 3 songs
Rachmaminov Vocalise
Purcell “Remember me”
Chopin Etude 3
Tchaikovsky “Otchego?”
Previn Vocalise
Mozart Aria
Shubert Song

Venue Blaisantkerk te Gent – Blaisantvest 37, Gent 9000

Doors 19u30

Event 20u15 – 21u30

Tickets 20 euro /per persoon

Tickets aan de deur of via de link https://buytickets.at/pbsworldwidebv/642357

Covid Safe event dus certificaat mee aub

BIO GULZHAINA KYDYROVA, CELLO

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muzikante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat  op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk,  Kazakhstan, 1988 – Speciale  prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzos’ voor piano en cello. Vandaag is dit de School voor Kunst & Muziek van Mezzos vzw. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble  ‘Zhaina K’ , het trio ‘Les Misérables’ en het duo ‘AlphaDuo’ en duo Anastasia Kenner en Gulzhaina Kydyrova – Piano & Cello” en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

BIO ANASTASIA KOZHUSHKO, PIANO

IMG-4849

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

Vandaag is zij de bezieler en de stichter van de International Piano Academy in Gent.

BIO JOLIEN DE GENDT, SOPRANO

Jolien De Gendt studeerde aan het Gentse Conservatorium bij Gidon Saks en Mireille Capelle.  Een postgraduaat opleiding volgde zij bij “Operastudio Vlaanderen” (nu IOA).
Sinds de pandemie nam ze de tijd om zich nog verder te verdiepen in haar vak en stem en volgt ze coaching bij Katrhyn Lewek (Metropolitan opera), Nicolai Cok, Jessica Pratt en Lisette Oropesa.
Seizoen ’20-’21 en ’21-’22 staan gevuld met enkele fijne producties.

“Landru” een hedendaags muziektheaterproductie met I Solisti, Jan Decleir, Het Banket en Kelly Poukens.
Dido in “Dido and Aeneas” in Theater Tinnenpot.
“Mozart Requiem” (9 concerten) met La Chapelle Sauvages olv Karel De Wilde,
Solveig in “Peer Gynt” met het Brussels Philharmonic Olv Stephane Deneve.
Arianna in “Arianna A Naxos”  en Costanze in “L’Isola disabitata” van Haydn met Operawerf 113, regie van Mien Bogaert Olv Florestan Bataillie.


“Chinese memories” van Johan Famaey in samenwerking met Closeopera en Olv Geert Baetens.
De sopraansolo in “Mesa Di Requiem” van Verdi, Olv Pascale Van Os in Bozar.
Samen met Tineke van Ingelgem en haar Opera Caramba creëerden ze een kindervoorstelling over “de toverfluit” waarin Jolien de rol van Koningin van de nacht op zich neemt.
(www.operacaramba.be)


Ze nam filmmuziek op van G. Yared met Dirk Brossé en Brussels Philharmonic
en Muziek voor de serie “professor T” van Hannes De Maeyer.
Ook verschillende recitals met Jelle Vastershaeghe en Saartje De Muynck staan gepland.

Via www.joliendegendt.com blijf je op de hoogte van opnames en komende concerten