Here we go again kelders ryhove, Gent KEG POPUP Art Festival Editie 3.

3 weken Exposeren 3 kunstschilders en elke zondag zijn er concerten waar de kunstschilders live schilderen op muziek als Kunst Experiment.

Organisatie Mezzos vzw via KEG onder de patronage van Ary Invest en Pbs Worldwide BV.

Dit jaar hebben we het festival “Destelbergen Classics” op bezoek de zondag met drie schitterende concerten:

CONCERT 1

Trio Les Misérables onder leiding van Grootmeester Mikhail Bezverkhni winnaar van de Koningin Elsiabethwedstrijd op zondag 8 mei om 15u. Kunstschilder Jaco schildert op muziek.

Programma: Astor Piazzolla 4 seizoenen en Vivaldi 4 seizoenen

CONCERT 2

AlphaStringDuo – Mikhail Bezverkhni, viool en Gulzhaina Kydyrova, cello – CD presentatie en concert en vernissage op zondag 15 mei om 15 uKunstschilder Frank Vanhaverbeke schildert op de muziek. Programma:

  • B. Marcello sonata F major
  • J.S. Bach aria Suite nr 3
  • G.F. Haendel Sonata G minor for two cellos
  • A. Piazzolla Oblivion
  • Michail Bezverchni Improvisation tambourine
  • Gulzhaina Kydyrova brings Kazakh song by Abay
  • B. Bartok duo for 2 violins
  • A. Vivaldi seasons winter

CONCERT 3

PianoCelloDuo – onder leiding van Anastasia Kozhushko op zondag 22 mei om 15 u – Kunstschilder Mikahail Bezverkhni van Gent schildert live op de muziek.

Programma: Highlights of Classical music (Albeniz, Saint-Saëns, Bach, Chopin, Bhrams, etc…)

Venue: Kelders Hof Ryhove, Onderstraat 20 Gent

Open: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 18u – concerten de zondag om 15u

Bio Artiesen en Kunstschilders:

BIO: GULZHAINA KYDYROVA, CELLO

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muzikante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen. Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Vandaag noemt dit Mezzos vzw school voor Kunst en Muziek in zijn finale vorm.

Ze treedt vandaag op als artiest met ‘Zhaina K invites …. in de KYDY Rooms’ en het PianoCelloDuo, Duacella, AlphaStringDuo en het trio Les Misérables. Ze organiseert culturele events en zakelijke events voor derden. Occasioneel speelt ze ook in enkele orkesten.

BIO: MIKHAIL BEZVERKHNI

téléchargement (4)

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.

Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverchni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.

BIO ANASTASIA KOZHUSHKO

IMG-4849

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

BIO JACO

Freddy Jacobs aka  “Jaco”  studied at the Royal Academy of Arts in Bruges, Belgium when he was young. He became a civil engineer and started to paint in 2009 when he became 50 years of age.  Jaco uses different materials in his paintings. His passion is creating unusual and unique art using texture as a base for his works. He paints with feeling, using colour and forms to express himself. 

The variety of mixed materials are bringing structure and effects in his paintings. He uses bright colours in a way that the paintings start to interact with the viewer, creating emotions and strong feelings. Jaco’s work is a bold mix of styles, ranging from sleek and contemporary to weathered and organic.

He brings a subtle and sophisticated feel to his paintings through a unique balance of colour, composition and texture.  The coloured mixed media are having their own dialogue with the audience. He brings a variety of theme’s as he gets inspired he always experiments to make some variations of the initial idea and series. He is constantly evolving and exploring new techniques which allows him to look at his work in a new light.

This creative process gives him energy and satisfaction feelings that he transmits through his works to his viewers.

Website: https://jacoacrylartpaintings.wordpress.com/

BIO FRANK VANHAVERBEKE

Van jongs af aan was Frank geïnteresseerd in expressie en kunst: kunstacademie, dictie, theater op school, rock ’n roll en elektrische gitaren. Tekenen was zijn allereerste liefde. In de academie van Kortrijk leerde hij de beginselen van figuratief werken maar hij is vooral een autodidact. Frank schildert met olieverf en acryl.

De menselijke vorm staat centraal alsook de blik. Zijn onderwerpen hebben vaak te maken met herinneringen die een diepe indruk nalieten in zijn jeugdjaren (Amerikaanse B-films, stripverhalen, popcultuur), met zijn liefde voor dada, surrealisme, expressionisme en alles wat absurd is. Ook het fantastische en het macabere zijn vaak aanwezig. 

Frank is ook nog actief als acteur/regisseur bij toneelgezelschap Klokke en als gitarist/zanger bij Redunzl.

BIO MIKHAIL BEZVERKHNI

Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca en Vaticaanstad.