Komt U ook naar het live concert van AlphaStringDuo onder leiding grootmeester Mikhail Bezverkhni op viool en Gulzhaina Kydyrova op cello op 15 mei 2022 in de kelders Ryhove, Onderstraat 20, Gent Centrum om 15 u?

Dit concert kadert in de concertreeks Destelbergen Classics.

Dit concert gaat door via Mezzos vzw en KEG Kunst Evenementen Gent en geeft de doorlopende exposities van drie kunstschilders extra kleur.

De kunstschilder van Dienst is hier Frank Vanhaverbeke. Hij zal live schilderen op de muziek van AlphaStringDuo.

Onder de patronage van ARY INVEST en PBS WORLDWIDE BV.

Tickets aan de ingang 20 euro via deze link: https://buytickets.at/pbsworldwidebv/684425

Last minute tickets aan de kassa. Wij raden aan van Uw ticket op voorhand te bestellen omdat dit een TOP event is.

Dit is een UitPas event.

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/destelbergenclassics

Follow us on Worpress: https://mezzos.org/ en https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com/

Zij brengen:

  • B. Marcello sonata F major
  • J.S. Bach aria Suite nr 3
  • G.F. Haendel Sonata G minor for two cellos
  • A. Piazzolla Oblivion
  • Michail Bezverchni Improvisation tambourine
  • Gulzhaina Kydyrova brings Kazakh song by Abay
  • B. Bartok duo for 2 violins
  • A. Vivaldi seasons winter

BIO FRANK VANHAVERBEKE

Van jongs af aan was Frank geïnteresseerd in expressie en kunst: kunstacademie, dictie, theater op school, rock ’n roll en elektrische gitaren. Tekenen was zijn allereerste liefde. In de academie van Kortrijk leerde hij de beginselen van figuratief werken maar hij is vooral een autodidact. Frank schildert met olieverf en acryl.

De menselijke vorm staat centraal alsook de blik. Zijn onderwerpen hebben vaak te maken met herinneringen die een diepe indruk nalieten in zijn jeugdjaren (Amerikaanse B-films, stripverhalen, popcultuur), met zijn liefde voor dada, surrealisme, expressionisme en alles wat absurd is. Ook het fantastische en het macabere zijn vaak aanwezig. 

Frank is ook nog actief als acteur/regisseur bij toneelgezelschap Klokke en als gitarist/zanger bij Redunzl.

BIO: GULZHAINA KYDYROVA, CELLO

F148AF7D-FFAE-4AEE-A059-188A0258361E

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar oud in de speciale muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  concert muzikante,  cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het conservatorium P. Tsjaikovski in Moscou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscou State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller concert meester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen. Ze was docent cello aan het conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Vandaag noemt dit Mezzos vzw school voor Kunst en Muziek in zijn finale vorm.

Ze treedt vandaag op als artiest met ‘Zhaina K invites …. in de KYDY Rooms’ en het duo PianoCelloDuo, het AlphaStringDuo en het trio Les Misérables en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden. Occasioneel speelt ze ook in enkele orkesten.

BIO: MIKHAIL BEZVERKHNI

téléchargement (4)

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.
Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverchni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.
Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca enVaticaanstad.